Tin Besar

Tin Tong

Jumaat, 30 Januari 2015

Tutup Buku Januari 2015

Seakan Formula 1... Bulan Januari yang kita semua lalui kini semakin menutup tirainya. Mana tidaknya, segelintir daripada masyarakat tidak menghairankan perjalanan bulan berganti bulan dalam sesebuah tahun, dek kerana sibuk melakukan hal masing-masing. Januari yang memenatkan!

Itulah kesimpulan yang boleh RKI katakan kerana di dalam bulan ini, kehidupan yang ditempuh seumpama berlari di atas treadmile... dan acap kali juga merasakan seakan-akan berlari pecut 100 meter. Nah, itulah resam orang nak berjaya. Kena berkorban, biar penat tidak cukup rehat asal ada sekelumit usaha daripada hanya bercakap-cakap kosong dan hasil pun tidak ada. Tak sangka, bulan ini berjaya membuahkan lagi sebuah karya filem pendek daripada Blackroses Production Team. Ditambah dengan tanaman RKI, (yakni pokok Jagung dan pokok Rozzel) telah subur, malah ada tanda-tanda bakal membuahkan hasil tanaman tidak lama lagi.


Bila mungkin hasilnya dapat di nikmati?

Untuk hadirin yang hadir di Taman Ruangan Konklusi Idea ini, disarankan untuk selalu berfikiran optimis. Jangan terlalu runsing dengan kesempitan wang dan kesukaran menyusun perbelanjaan mingguan. Cukup-cukuplah berada di minda yang cetek dan semakin mundur. Bak kata Elizabeth Tan, Waris dan Aizat Amdan;

Maju dan maju langkah ke hadapan ~ 
Anak mudaBangkitlah anak muda ~ 

Ya! Kita haruslah maju melangkah kerana di setiap pagi yang hening, ada rezeki buat manusia yang berusaha dan tahu erti berkorban. "Man jadda, wajada" (Siapa berusaha, dia akan dapat hasilnya). Oleh itu, ayuh sekalian yang sudi membaca untuk sama-sama kita bersemangat waja, maju dan terus melangkah. Semoga anda semua menjadi kaya hati dan kaya harta, Insya Allah. Dan ya, apa perancangan kamu semua untuk bulan Februari ni? Mana tahu, kita boleh berkongsi idea.


Tiada ulasan :

Tin Klik-Kluk